Bir kömür için, Bin ömür verenlere...

Etiketler :

 Soma yaz 5777’ye gönder

Kimse Yok mu Derneği de Soma için geniş bir kampanya başlattı. Afetin hemen ardından 8 kişilik kurtarma ekibini Soma’ya gönderdiklerini hatırlatan Kimse Yok mu Yurtiçi Yardımlar Koordinatörü Emin Çalhanoğlu, “İki gün boyunca 4 bin kişilik gıda yardımı yapıldı. Ancak asıl vefat edenlerin tamamının ve yaralıların tespitini yapacağız. Her bir aileye bizatihi ziyaretlerimiz olacak. Sağlık problemi olanlara bizzat destek olacağız. Çocuklara bir yıllık eğitim bursu vereceğiz. Ailelerin borçlarını, evlerindeki eksikleri tespit edip, karşılayacağız.” diye konuştu. Ayrıca dernek yetkilileri 3 milyona yakın SMS bağışçısıyla irtibata geçtiklerini ifade etti. Bağışçılar, 5777’ye ‘SOMA’ yazarak cevap verdiğinde Soma için 5 lira yardımda bulunmuş olacak. ‘SOMA’ yazarak 5777’ye gönderilecek mesajlardan hiçbir kesinti ücreti de alınmayacak. 
 GSM operatörleri de bölgede iletişimin kesilmemesi adına abonelere ek konuşma, SMS ve internet imkânı sağladı. Vodafone, maden bölgesinde bulunan tüm abone hatlarına 100 dakika ücretsiz konuşma yüklediğini duyurdu. Ayrıca bir TIR’ını da ‘Ücretsiz İletişim İstasyonu’ olarak bölgeye sevk etti. Turkcell, bölgede bulunan tüm müşterilerine 75 dakika konuşma, 75 MB internet paketi ve 75 SMS yüklemesi yaptı. Şirket ayrıca borçtan dolayı kapanmış olan hatları iletişime açtı ve bölgeye mobil iletişim istasyonları kurdu. Avea ise bölgede bulunan tüm müşterilerine 100 dakika konuşma ve 500 MB internet paketi yükledi. Hastane bölgelerine ek mobil istasyonlar kuran şirket, uydu üzerinden iletişim sağlayan cihazların da kurulumunu yaptı. EKONOMİ SERVİSİ

İş dünyasından Soma’ya yardım seferberliği



17 Mayıs 2014, Cumartesi
Soma madenindeki felakete iş dünyası da sessiz kalmadı. Birçok dernek ve kuruluş, taziyelerinin ardından madende yaşamını yitirenlerin yakınlarına yapacakları yardımı açıkladı. Bank Asya, ING Bank, TEB, Akbank gibi bankalar madende ölenlerin borçlarını silerken, GSM operatörleri bölgedekilere konuşma ve SMS paketi desteği sağladı.

Manisa Soma’da yaşanan facia sebebiyle iş dünyası, bankalar, belediyeler ve üniversiteler yardım kampanyası başlattı. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, yaşamını yitirenlerin aileleri ve yaralılar için 5 milyon liralık bir destekte bulunacağını açıkladı. İstanbul Ticaret Odası da şehit ailelerine 2 milyon TL nakdi bağışta bulunma kararı aldı, ilk TIR bugün (cumartesi) yola çıkacak. Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) 82 birlik ve 13 mesleki federasyon ile yardım kampanyası başlattı. Ankara Ticaret Odası 1 milyon lira nakdi yardım, 0-6 yaş çocuklarının bakım masraflarını sağlama, okul öncesi eğitim, ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine de burs verme kararı aldı. Bunun yanı sıra TÜSİAD ve Türk Eğitim Vakfı, “Soma Umut Fonu” başlığı altında bir destek ağı oluşturdu. Bu fondan vefat eden yada çalışamayacak durumda olan işçilerin çocuklarına burs tahsil edilecek. Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi de sadece bir seferlik değil eğitim hayatları boyunca nasıl yardımda bulunabileceğini konuşarak bir adım atacaklarını kaydetti. Dünyagöz Hastaneler Grubu, madencilerin ve kurtarma ekiplerinin göz sağlıklarını ilgilendiren tüm bakım, tedavi ve ameliyat hizmetlerini sağlayacaklarını duyurdu.
    Bank Asya, İş Bankası, ING Bank, TEB, Aktifbank, Akbank ve Türkiye Finans Soma faciasında yaşamını yitiren kişilerin kendilerine olan kredi borçlarının silineceğini duyurdu. Yapı Kredi de benzer çalışma başlattığını açıkladı. İyilikder, Soma’ya yardım adına 250 bin lira topladı. Hedefin 1 milyon lira olduğu belirtildi. Türkiye Barolar Birliği, Milli Eğitim Vakfı ve Sakarya Üniversitesi de benzer açıklamayı yaptı. Sakarya Üniversitesi rektörü, bir maaşını kampanyaya bağışlayarak yardıma katıldı. Bir yardım hareketi de Doğuş Grubu’ndan geldi. Doğuş Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk, grubun Soma’ya yapacağı yardımların yanı sıra şahsen de yardımda bulunacağını açıkladı.
SOMA’DA ‘MİNİ LİG’ DÜZENLENECEK
Kulüpler Birliği, Soma’da yardım maçı yapmak için salı günü toplanma kararı aldı. Soma’da tüm Süper Lig kulüplerinin katılımıyla bir yardım maçı oynanması gündemde. Kulüplerin buna sıcak baktığı öğrenilirken, büyük kulüplerden bir bir yardım açıklaması geldi. Galatasaray, İspanya’daki elçisi Arda Turan’ın takımı Atletico Madrid ile ağustos başında ‘Soma için’ müsabaka yapmakta anlaştı, karşılaşmanın tüm geliri, kaza kurbanlarının yakınlarına bağışlanacak. Ayrıca Galatasaraylı futbolcular, Kayseri Erciyesspor ile yapacakları karşılaşmanın maç başı ücretlerini vefat edenlerin ailelerine bağışlama kararı aldı. Fenerbahçe, Somalı çocukların eğitim masraflarını karşılamak için bir burs havuzu oluşturdu. İlk etapta 100 çocuğun 5 yıl süreyle eğitim masraflarını karşılayacak kulüp, bunun için 1 milyon 800 bin lira bütçe ayırdı. Beşiktaş, Gençlerbirliği maçının hasılatını Soma’ya bağışlama kararı aldı. Eskişehirspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam da hayatını kaybeden işçilerin ailelerine yardım edeceklerini söyledi.

Spor kulüplerinden Soma'ya destek

Soma'yı unutmadılar

Beşiktaş, hafta sonu oynayacakları G.Birliği maçının tüm hasılatını, Soma'da ihtiyaç sahiplerine bağışlama kararı aldı. Trabzonspor Başkan Yardımcısı Ali Uzunay da Hürriyet'e yaptığı açıklamada hafta sonu oynanacak MP Antalyaspor maçına baretlerle çıkmak için TFF'ye başvuruda bulunduklarını açıkladı. Ayrıca dünyaca ünlü birçok kulüp de Soma hakkında mesaj yayınladı.

GENÇLERBİRLİĞİ MAÇI HASILATI SOMA'YA




Beşiktaş Soma'da yaşanan maden faciası sonrası yaşamını yitirenlerin aileleri ve sağ kurtulanlara yardım amacıyla hafta sonu oynayacağı Gençlerbirliği maçının tüm hasılatını Soma'daki ihtiyaç sahiplerine bağışlama kararı aldı.Taraftarlardan Soma'ya destek için maça gelmelerini isteyen Beşiktaş yönetiminin konu ile ilgili yaptığı açıklama şu şekilde:

"Türkiye'nin ulusal yası olan Soma'daki maden kazası; Kulübümüzü, Taraftarlarımızı ve Camiamızı da derinden üzmüş, bizleri acıya boğmuştur.Çok sayıda vatandaşımızın yaşamını yitirdiği, birçok madencimizin mahsur kaldığı ve çok sayıda yaralının bulunduğu bu elim olay sonrası, Beşiktaş JK Yönetim Kurulu aldığı kararla, Spor Toto Süper Ligi 34. haftasında Cumartesi günü oynayacağımız Gençlerbirliği maçının tüm hasılatının Soma'daki ihtiyaç sahiplerine bağışlanmasını kararlaştırmıştır.Soma'daki bu elim olay sonrası ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza destek olmak isteyen taraftarlarımızı, 17 Mayıs Cumartesi günü Atatürk Olimpiyat Stadı'na davet ediyoruz."

FENERBAHÇELİLER DE BAĞIŞ KAMPANYASI BAŞLATTI

Fenerbahçe taraftar sitesi 12 numara.org'den yapılan duyuruda Soma'da hayatını kaybeden vatandaşlarımızın aileleri taraftar nezninde yardım kampanyası başlattıklarını bildirdi.

ESKİŞEHİR VE GALATASARAY'DAN DESTEK

Eskişehirspor taraftarlarının sosyal medyadaki kampanyası üzerine Eskişehirspor Başkanı Mesut Hocan, TFF'ye başvurarak ligin son haftasında oynacakları T.Konyaspor maçındaki cezalarının kaldırılmasını istedi. Böylece oluşacak hasılatın da Soma'ya gönderileceğini belirtti. Ancak TFF, cezanın kaldırılmayacağını siyah kırmızılı kulübe bildirdi.
Öte yandan ligin son haftasını cezalı geçirecek olan Galatasaray'ın taraftarları da sosyal medyada aynı tip bir kampanya örgütlüyorlar. Sarı krmızılı taraftarlar cezanın kaldırılmasını ve kombinelerin iptal edilerek maçı izlemek isteyen herkesin ücret karşılığında biletlerini almasını böylece oluşacak hasılatın da Soma'ya iletilmesini istiyorlar.
KAMPANYALAR BÜYÜYOR
Sosyal medyada başlatılan #TribunHasilatlariSomaya kampanyası şu ana kadar Beşiktaş ve Karabükspor kulüplerinden gelen yanıtla cevap buldu. Galatasaray ise yapacağı özel maçın gelirini bağışlama kararı alırken Ankaragücü taraftarları ise oldukça anlamlı bir olaya imza attı.
1-Kardemir Karabükspor, bu hafta oynanacak olan Sivasspor maçının tribün hasılatını Soma'ya bağışlayacağını duyurdu.
2-Ankaragücü taraftar grupları, sponsor olmak için topladıkları parayı Soma'ya hayatını kaybeden işçilerin ailelerine aktaracak.
3-Beşiktaş, oynayacağı Gençlerbirliği maçı hasılatının Soma'daki ihtiyaç sahiplerine bağışlanmasını kararlaştırdı.
4-Galatasaray, önümüzdeki dönemde yapacağı özel maçın gelirini, kaza kurbanlarının yakınlarına bağışlama kararı aldı.

BARCELONA DA MESAJ YAYINLADI
İspanya La Liga'nın dünya devi ekiplerinden Barcelona da, Manisa'nın Soma ilçesindeki kömür madeninde trafo patlaması nedeniyle çıkan yangında vefat edenler için başsağlığı mesajı yayımladı.
Türk bayrağının önünde İniesta, Xavi, Messi, Puyol ve Fabregas'ın bulunduğu fotoğrafı Twitter adresinden paylaşan Barcelona, Soma'da yaşanan olay nedeniyle üzüntü duyduklarını dile getirdi.
 
MELO DA UNUTMADI
Soma'da yşananları unutmayan isimlerden biri de Galatasaraylı futbolcu Felipe Melo'ydu...
FUTBOLCULAR İDMANA BARETLE ÇIKTI
Bursasporlu futbolcular bugün gerçekleştirdikleri antrenmana siyah eşofman ve baretlerle çıktı.

TBMM, Soma için yardım kampanyası başlattı

Türkiye Büyük Millet Meclisi, Soma'da yaşanan maden kazasında hayatını kaybeden madencilerimizin acılı ailelerine destek olmak amacıyla yardım kampanyası başlattı.

'den yapılan yazılı açıklamada, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı'nca, Manisa'nın ilçesinde yaşanan maden kazasında hayatını kaybeden madencilerin acılı ailelerine destek olmak amacıyla yardım kampanyası başlatıldığı, kampanyaya ilk desteğin TBMM Başkanı Cemil Çiçek tarafından yapıldığı açıklandı.
Yardım kampanyasına katkıda bulunmak isteyen milletvekilleri ve TBMM personeli için Halk Bankası hesap numaraları şöyle:
Milletvekilleri için; Şube Kodu: 1479 Hesap No: 09100004 IBAN No: TR34 0001 
2001 4790 0009 1000 04
TBMM personeli için; Şube Kodu: 1479 Hesap No: 09100005 IBAN No: TR07 0001 2001 4790 0009 1000 05

0 yorum:

Katkıda bulunanlar